Anico-készházak
a Google+ oldalán

web: www.anico-keszhazak.hu

Szeretné felújítani, régi családi házát? Itt az idő!

2016-01-14 10:43

Magas a fűtési szezonban a számlája? Otthona szigetelése már nem a régi? Eljött az idő a felújításra? Itt a lehetőség, hogy régebben épült családi házát energiatakarékossá tegye! Milyen elemeket célszerű felújítani egy régi ingatlannál?

Itt a lehetőség, hogy régebben épült családi házát energiatakarékossá tegye! Milyen elemeket célszerű felújítani egy régi ingatlannál?


1. Utólagos hőszigetelés

cellulózszigetelés, szigetelés, utólagos szigetelés

Régi építésű házakat bontás nélkül újraszigeteljük a befújásos cellulózszigetelésnek köszönhetően!

Szigeteljük a padlástereket, a födémeket, a mennyezeteket, a könnyűszerkezetes falakat. Kanadában és a Skandináv országokban élő emberek már régóta rá vannak kényszerülve arra, hogy a legjobb minőségű hőszigetelési technikát alkalmazzák azért, hogy a hideg téli hónapokban és a melegebb nyári napokon kevesebb költségek mellett is megfelelő legyen a hőmérséklet az otthonukban. Már Magyarországon is elterjedőben van ez a hatékony hőszigetelési technika, mely a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is ellenáll. A cellulózszigetelés befújásos technikájával biztosítja az ülepedésbiztos és hőhídmentes szigetelést, tehát a befújt cellulóz alapú szigetelőanyag évtizedeken keresztül megmarad mozdulatlan. Tekintse meg a cellulóz szigetelés előnyeit ezen az oldalunkon: anico-keszhazak.hu/cellulozszigeteles


http://www.anico-keszhazak.hu/bontas_nelkuli_hoszigeteles!2. Téglafal külső hőszigetelése

Vállaljuk a téglafalak külső hőszigetelését. Ez azért fontos egy energetikai megújításánál, mert itt a legmagasabb a hőveszteség! A falaknál lévő veszteség csökkentésével pedig a legnagyobb mértékben javul a ház energiafelhasználása!

Az épület falainak és homlokzatainak újraszigetelése az év bármelyik napján nagymértékű megtérülést eredményez. Igaz ez a téli hónapokra és a nyári forró napokra egyaránt, hiszen a megfelelő hőszigetelés hozzásegít az épület túlmelegedésének és lehűlésének elkerüléséhez.  Amennyiben megfelelő hőszigetelő rendszert alakítunk ki, úgy a belső tér hőmérséklete a falak megfelelő szigetelése révén kellemes érzést biztosít a lakók számára. Ez annak köszönhető, hogy a falakban lévő szigetelő anyag nem engedi, hogy a falak felhevüljenek, vagy télen nagymértékben lehűljenek. A falak külső hőszigetelésével tehát hasznos energia, illetve pénz takarítható meg.

Képen: téglafal szigetelése cellulózzal 

3. Hőcserélős szellőztetés

Hőcserélős szellőztető gépünk automatikusan sterilizálja a belső levegőt, oxigént biztosít és megoldást nyújt a légkondicionáló allergiára.

A belépő friss levegőt, az elhasznált levegő hőtartalmával felmelegíti télen, illetve lehűti nyáron. A kedvező szobaklíma a 40 és 60% közé eső páratartalmú levegő. A 65% feletti páratartalom igazi táptalaj a penészgombáknak, amik komoly veszélyt jelentenek az egészségre, lakóépületünk állagára. Hagyományos szellőztetéseknél (ablaknyitás, hazatolás) rengeteg, drága energia vész kárba. A hőcserélős szellőztető rendszer biztosítja, hogy a modern, kis hőveszteségre törekvő épületek nagyon jól záró ablakainak ellenére a ház helységeinek levegője mindig friss legyen. A berendezéssel rendkívül energiatakarékos szellőzés valósítható meg a családi házakban, lakásokban. Bővebb információ: anico-keszhazak.hu/legtechnika4. Napenergia kihasználása

A napkollektorok révén a meleg víz költséghatékonyabban előállítható, míg a napelemekkel elektromos áramot termelhetünk!

A napkollektor nem más, mint a nap energiáját hőenergiává átalakító berendezés, amit legtöbbször víz melegítésére használnak, de előfordul hőcserélő közegként légnemű anyag is. Ezt a felmelegített anyagot használják fűtésre, felhasználási területei között megtalálható még a melegvíz szolgáltatás mosogatáshoz, fürdéshez, és akár medencék vízutánpótlásához. A napkollektor legnagyobb előnye, hogy az energiaátalakítást nagy hatásfokkal képes véghezvinni.Napelem segítségével a napsugárzás energiáját elektromos energiává alakítjuk. 

Képen: szadai készházunk napkollektorral felszerelve. 

 


5. Nyílászáró csere

Teljes külső nyílászáró csere is segítheti otthona kiváló hőszigetelését!

Sokan észre sem veszik, hogy ablakuk faszerkezet elkorhadt, tönkrement az anyaga, a szigetelése már nem véd a hideg/meleg ellen. A sérült ablakok már gazdaságosan nem megjavíthatóak, sőt a rosszul hőszigetelt nyílászárók már nem felelnek meg a hőszigetelési követelményeknek sem. Ilyen esetekben érdemes lecserélni a nyílászárókat a fűtési költségek csökkentése érdekében. Érdemes nyomon követni az állam által kiírt pályázatokat, melyek vissza nem térítendő összeggel és kedvezményes hitellel támogatják az energetikai megújítást!6. Fűtésrendszer korszerűsítés

A fűtésrendszer korszerűsítése, kazáncsere, elektromos fűtés bevezetése mind nagy összeggel csökkentik a rezsiszámlákat!

A gázkazánok lakásaink egyik legfontosabb épületgépészeti elemei. Ezen berendezések szinte észrevétlenül szolgálják ki komfortérzetünket Eljön azonban a pillanat, amikor, korszerűsítés vagy lakásfelújítás során kénytelenek vagyunk a készülék cseréjéről gondoskodni. A kondenzációs gázkazánok nagyon kényelmes fűtési technológiát biztosítanak otthonunk számára. A gázkazánok mellé ajánljuk a radiátorok korszerűsítését is, melyeket termosztatikus csappal látunk el.7. Tetőszerkezet megújítása

A tetőszerkezet, tetőfedőanyagok megújításával is sok energiát és pénzt spórolhatunk. A téli viharok, az időjárás és a természetes öregedés okozta károk miatt fontosak az állagmegóvó, karbantartó, ellenőrző tetőmunkálatok.

A fagyok és ónos esők leginkább épületeink tetőburkolatát, esetleg tetőszerkezetét viselik meg. A tetőszerkezet a komplex rendszert jelentő épületben az egyik stratégiai fontosságú alrendszer. Jórészt ez az elem védi meg a házat a külső mechanikai hatásoktól, illetve szigeteli el a belső teret a külvilágtól. Mivel a tető állandó harcban áll az időjárással, ezért az épület legérzékenyebb legsebezhetőbb része: karbantartása tehát az egész ház szempontjából nagyon fontos.


 

Vélemények a felújításról:

'Maximálisan elégedettek voltunk, becsületes, tiszta munkát végeztek az Anico Kft munkatársai. Ahogy megbeszéltük, úgy jöttek. A 104 m2 -es alapterületű téglaépítésű lakásunk födémszigetelését végezték a cellulózbefújásos módszerrel. 2012 decemberében így már 100 m3 gázzal kevesebbet fogyasztottunk, mint egy évvel ezelőtt. A munka végén a szemetet összeszedték, még a padlást is kisöpörték, semmi rosszat nem tudok mondani. Ha kellenek még adatok, hívjanak nyugodtan, szívesen bediktálom, mert minden hónapban figyeljük és felírjuk.'
Szloboda Jánosné, Nyíregyháza


'Földszintes, újépítésű házunk fafödémébe cellulóz befújásos szigetelést kértünk az Anico Kft-től 2012 májusában, mert nagyon tetszett ez a műszaki megoldás. Legnagyobb félelmem az volt, hogy mennyire őrzi meg az állaggát a szigetelés, de nyugodtan állíthatom, hogy tökéletesen. A munkások is abszolút normálisak voltak. Azt is megtették, hogy miután befejezték a munkát, összepakoltak gépet, mindent, még egy utolsó szemlét csináltak. Ekkor vették észre, hogy az egyik eldugott és nehezen megközelíthető helyen hiányzott a szigetelésből kis sarok. Fogták magukat, szó nélkül újra üzembe helyezték a gépet és szépen kifújták a kimaradt részt is. A végén teljes rendet, tisztaságot hagytak maguk után.' Tomcsányi László, Délegyháza

 

Tekintse meg az általunk felújított budafoki sportöltözőt!


Írjon üzenetetet