Anico-készházak
a Google+ oldalán

web: www.anico-keszhazak.hu

Passzívház építés

2016-01-14 10:45

A Passzívház energiatakarékos épületekre alkalmazott német minősítési rendszer. Kiemelkedő hőszigetelésüknek köszönhetően nem igényelnek fűtési rendszert, az alacsony hőmennyiséget pedig a napsugárzásból fedezik nagyrészt.

 Leginkább Németországban, Ausztriában és Svájcban elterjedtek, reális alapot nyújtva az energiafüggőség csökkentéséhez. Az energia- és környezettudatosság kérdése különösen aktuális napjainkban, amikor ki vagyunk szolgáltatva a központi ellátó rendszereknek.

Emelkednek az eneregiaárak és egyre nyílvánvalóbb a klímaválság. 2020-tól Európa szerte, így Magyarországon is, csak a közel nettó 0 energia felhasználású épületek lesznek építhetőek, továbbá felújítások területén, különösen közintézményeknél szintén ezt a szintet kell elérni!

passzívház, készház, könnyűszerkezetes ház

Képen: Darmstadt University of Technology passzívháza Németországban.

Passzívház tervezésénél fontos elvek
• megfelelő tájolás, nyári hővédelem biztosítása
• hőhídmentes szerkezet tervezése
• előírt hőtechnikai értékek elérése
• 3 rétegű ablakszerkezet, légtömörség biztosítása
• szellőztető berendezés hőcserélővel

Tervezés: már itt gondolni kell passzívház esetén a megfelelő elhelyezésre, tájolásra, belmagasságra, üvegfelületek nagyságára.

Külső határoló falak:
a passzívházakhoz szükséges értéket biztosítjuk, ahol a favázszerkezet 20 cm vastag, közé 20 cm cellulóz alapú hőszigetelést teszünk. Továbbá a külső oldalra további 14 cm vastag ásványgyapot táblás hőszigetelés társul. Így már 34 cm vastag hőszigeteléssel bírunk.

Külső nyílászárók: fanyílászáróknál már 92 mm-es profilszélesség, 4-szeres gumitömítés, 3 rétegű üvegezéssel. Műanyagnál: 84 mm-es beépítésű mélységű, 6 légkamrás, 3-as gumitömítéssel, 3 réteg üveggel.

Gépészet: a tervezés elengedhetetlen része a passzív rendszer tökéletes kialakításához és működéséhez. Fűtés és meleg víz előállításához talajhőszivattyúkat, víz-levegő hőszivattyúkat ajánlunk, kiegészítve napkollektoros és napelemes rendszerekkel igény szerint.

Anico fresh szellőztető gép: biztosítja a légcserét a lakásban úgy, hogy nem kell ablakot nyitni, amellyel jelentősebb energiaveszteség alakulna ki.

Passzívházak előnyei
• kellemes hőérzet
• extra kevés fűtési költség
• friss levegő minden helyiségben
• minimális energiafelhasználás
• CO2 kibocsátás alacsony
• nincs kémény
• nem alakul ki huzat

Passzívház falszerkezetünk:

A passzívház falszerkezet maximum U=0,14 W/m2K értékű. Engedélyezett passzívház falszerkezetünk U=0,11 W/m2K értékkel rendelkezik és 365 mm vastag. 

Belülről kifelé haladva a fal építőelemei a következők: 


1. 1,25 gipszrost 
2. párazáró fólia
3. 20-as faváz
4. 20 cm cellulózszigetelés
5. 1,25 gipszrost
6. 14 cm polisztirol hőszigetelés
7. Nemes vakolati rendszer
 

 

 

 

 

Passzívházat szeretne de még nem kapott árajánlatot és tervei sincsenek? Hívja bátran kollegánkat és egyeztessenek időpontot!

Dr. Kiss László (Értékesítési Vezető): +36 70 367 0940

Vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és mi ingyenesen kiszámoljuk a házra vonatkozó irányárat!
http://www.anico-keszhazak.hu/quotations

Írjon üzenetetet