Anico-készházak
a Google+ oldalán

web: www.anico-keszhazak.hu

Légtechnika - Hőcserélő, Anico Fresh hőcserélős szellőztető gép

Pár órás működéssel az Anico Fresh hőcserélős szellőztető gép ( hőcserélő, légtechnika, szellőzetető rendszer, szellőztető berendezés ) automatikusan sterilizálja a belső levegőt, oxigént biztosít, és szellőztet. A légkezelés teljesen megtisztítja a belső levegőt, javítja annak minőségét és otthonát az erdő frissességével tölti meg.

hőcserélő, hőcserélős szellőztető gép, légtechnika, szellőztető gépAz energiaköltségek csökkentése érdekében az épületeket ma már energiatudatosan ún. tömören építik. A teljesen tömör fokozott légzárású ablakok, ajtók, födém és falak takarékoskodnak a hővel és gondoskodnak a megfelelő zajvédelemről is. Különösen az alacsony energiafogyasztású házaknál tapasztalható a magas légpáratartalom. Mely a szellőzés megoldása nélkül, egészségügyi problémákat von maga után. Épületfizikai hátrányok várhatók, ha nincs megfelelő levegőcsere. Ha valaki a hővédelmet és a levegőcserét össze akarja kötni az ellenőrzött lakásszellőztető rendszerekben megfelelő megoldásra talál, ami a felújításoknál is alkalmas. A kedvező szobaklíma a 40 és 60% közé eső páratartalmú levegő. Hőcserélő, hőcserélős szellőztető gép, szellőztető berendezés, szellőztető rendszer, légtechnika - metszatrajzA 65% feletti páratartalom igazi táptalaj a penészgombáknak, amik komoly veszélyt jelentenek az egészségre, lakóépületünk állagára. Egy négyszemélyes háztartásban könnyen keletkezik 10-15 kg. vízgőz, ami a levegőből összegyűlve a hiányzó szellőzés miatt a hideg felületeken csapódik le. Hagyományos szellőztetéseknél (ablaknyitás, huzatolás) rengeteg, drága energia vész kárba. Ez egy energiatakarékos háznál elérheti akár az 50%-os energiaköltséget, ami a nyílászárókon keresztül a szabadba távozik. Nem beszélve a szabadon beáramló pollenekről, porról és az egyéb káros anyagokról.

Ezért ajánljuk a kontrollált lakásszellőzést az Anico Fresh hőcserélős szellőztető gépet ( hőcserélő, légtechnika, szellőzető rendszer, szellőztető berendezés )!
A hőcserélős szellőztető rendszer ( hőcserélő, légtechnika, szellőztető rendszer, szellőztető berendezés ) biztosítja, hogy a modern, kis hőveszteségre törekvő épületek nagyon jól záró ablakainak ellenére a ház helységeinek levegője mindig friss legyen. A berendezéssel rendkívül energiatakarékos szellőzés valósítható meg a családi házakban, lakásokban.

A hőcserélős szellőztető gép ( hőcserélő, légtechnika, szellőztető rendszer, szellőztető berendezés ) rendelkezik: ózon csíramentesítő, ultraibolya sugárzásos fertőtlenítő, és anionos oxigéndúsító funkcióval.

Ezen funkciók segítségével semlegesíti és kivonja a levegőből az alábbi anyagokat:
 vírus, baktérium, influenza vírus,
 folmaldehid,
 üzemanyag gőz,
 festék, tisztító- és oldószer gőz,
 füst, olaj, és gáz szag,
 kellemetlen szagok a konyhában,
 állatszag,
 testszag,
 kórteremszag,
 állott levegő,
 építőanyag por és egyéb gőzök
 nincs szálló por, nem kell port törölgetni.

Az anico fresh hőcserélős szellőztető gép ( hőcserélő, légtechnika, szellőztető rendszer, szellőztető berendezés ) megoldást nyújt a légkondícionáló-allergiára, a ruhák és bútorok nyirkosodására is.

A hőcserélős szellőztető gép ( hőcserélő, légtechnika, szellőztető rendszer, szellőztető berendezés ) az állott szobai és a külső friss levegővel teljes hőcserét végez, mielőtt a friss levegő belépne a szobába.
A belépő friss levegőt, az elhasznált levegő hőtartalmával felmelegíti télen, illetve lehűti nyáron, miközben a belső páratartalmat is csökkenti, így állandóan friss oxigéndús levegő lesz a lakásban.
Hőcserélő, hőcserélős szellőztető gép, szellőztető berendezés, szellőztető rendszer - A friss levegő folyamatosan áramlik be a szabadból, az elhasználódott levegő pedig folyamatosan távozik a szobából

Az anico fresh hőcserélős szellőztető gép ( hőcserélő, légtechnika, szellőztető rendszer, szellőztető berendezés ) magja bordázott lemezekből épül fel, keresztirányú légáramlással. A friss és az elhasználódott levegő egy speciálisan bordázott membránnal van elkülönítve, így csak a friss levegő tud belépni a szobába, biztosítva a hatékony hőcserét.

A hőcserélő membrán kis mennyiségű microrostokat tartalmaz, amely a szellőzés hatásosságát nem rontja, de egyes káros gázok, mint például ammónia és hidrogén cirkulálását csökkenti. A keresztirányú légáteresztő lemez segíti a párakicsapódást, a membrán nagy páraelvezető képessége által, ami környezetbarát papírból készült, így a hőcsere hatásfoka nő, és a magasabb hőfokú levegő között megvalósul.

Az intelligens vezérlő rendszer automatikusan kikapcsolási funkciója villamos energiát és hőenergiát takarít meg.

Javítja és tisztítja a belső levegő minőségét

A friss levegő folyamatosan áramlik be a szabadból, az elhasználódott levegő pedig folyamatosan távozik a szobából.

Az anico fresh hőcserélős szellőztető gép ( hőcserélő, légtechnika, szellőztető rendszer, szellőztető berendezés )  hővisszanyerési hatásfoka elérheti a 75%-ot is.

Az anico fresh technológiája biztosítja, hogy a beszívott friss levegőt a belső levegő hőtartalmának visszanyerésével melegíti fel.

Hőcserélő, hőcserélős szellőztető gép, szellőztető berendezés, szellőztető rendszer - Az anico fresh technológiája biztosítja, hogy a beszívott friss levegőt a belső levegő hőtartalmának visszanyerésével melegíti fel.

A szellőztető méretezése és a rendszer beépítése

Már a ház tervezésekor gondolni kell a csővezetés által elfoglalt helyre, amelynek lehetőleg a hőszigetelt burkon belülre kell kerülnie.
A szellőztető rendszert az optimális 0,2% alatti szén-dioxid- és az 50%-os páratartalomra méretezik, ez átlagos tevékenység mellett egy ember számára körülbelül 30 köbméter friss levegőt jelent óránként és helyiségenként. A szellőztető gondoskodik a levegő szűréséről is, így az szinte teljesen por-, szennyeződés-, pollen- és atkamentes.

A megvalósításkor általában a nedves helyiségekbe kerülnek az elszívók, a lakószobákba pedig a befújók. A konyhában, ha szagelszívót is használnak, eggyel több elszívót építenek be a rendszerbe. A belső ajtók között nincs küszöb, így a levegő szabadon áramolhat.

A szellőztető készülékekben jó hatásfokú hőcserélővel nyerhető vissza a távozó levegő melege, de beépítenek egy fűtőegységet is, ami, ha a kinti levegő hőmérséklete nagyon alacsony, a kívánt hőmérsékletre fűti fel azt. Használata szinte teljes egészében elkerülhető, és így további energia takarítható meg, ha a beszívott friss levegőt átvezetik egy talajregiszteren, vagyis egy levegő-talaj hőcserélőn. A használt levegő a szabadba távozik.